Изберете го вашиот јазик

 

МАИВП
Македонска асоцијација на интернационални водичи во планина

 

За нас

МАИВП е национално здружение на водичите во планина од Република Македонија кои се обучени и работат според меѓународниот професионален стандард - International mountain leader.

МАИВП е членка на меѓународната организација на професионални водичи во планина за International mountain leader стандардот - UIMLA - Union of International Mountain Leaders Associations.

Најнови вести

МАИВП вести, обуки, известувања, семинари

прегледај останати вести
02.17.2024
Годишно собрание 2024

Согласно со членовите 16, 17 и 18 од Статутот на Македонската Асоцијација на Интернационални...

none
03.01.2023
ПОМЕСТУВАЊЕ НА ДАТУМОТ ЗА СЕМИНАРОТ ЗА РЕЛИЦЕНЦИРАЊЕ

На барање на дел од водичите, семинарот што беше планиран да се одржи на 4 и 5 март 2023 година во...

03.01.2023
СЕМИНАР ЗА РЕЛИЦЕНЦИРАЊЕ

Првиот овогодишен семинар наменет за обновување на УИМЛА легитимациите на членовите на МАИВП ќе се...

03.01.2023
НОВ ДИЗАЈН НА ЛЕГИТИМАЦИИТЕ ЗА UIMLA ВОДИЧИТЕ

Согласно одлуката на Генералното Собрание на меѓународната унија на професионални планински лидери - UIMLA...

12.07.2021
СЕМИНАР ЗА ОБУКА И РЕЛИЦЕНЦИРАЊЕ НА ПОПОВА ШАПКА

Заради искористување на актуелните снежни услови и во насока на логична подготовка за зимската сезона,...

10.09.2021
ОБУКИ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ВОДИЧИ ВО ПЛАНИНА

Во втората половина на Октомври 2021 година ќе продолжат обуките за професионалните водичи во...

11.13.2019
Заврши обуката на кандидатите за водичи од генерацијата 2018

На ден Недела – 3 Ноември 2019 година, после дваесет и два месеци обука и одржани триесет и еден...

06.16.2019
Промоција на првите UIMLA водичи во Македонија

На 19 Јуни 2019 година, во хотелот Порта, со почеток во 20.30 часот, ќе се одржи мала свеченост...

 
 
Контакт податоци

FACEBOOK

+389 78 277 585